KÉNYELMESEN ÜLSZ? RENDBEN. AKKOR MOST ÁLLJ FEL KÉRLEK, ÉS HAGYD EL A KOMFORT ZÓNÁD!

KÉNYELMESEN ÜLSZ? RENDBEN. AKKOR MOST ÁLLJ FEL KÉRLEK, ÉS HAGYD EL A KOMFORT ZÓNÁD!

2015. május 20.

Van egy barátom, aki minden nap két órát utazik az otthona és a munkahelye között. Mindemellett nem 8 órát dolgozik ám…Hanem 0-24-ben elérhető a kollegáinak, partnereinek. Nem, nem vállalkozó, más szekerét tolja. Jó sok éve. Megbecsülik? Sajnos ezt sem mondhatnám, inkább csak fenntartják a látszatát, „jópofiznak” vele, amikor kell, amúgy meg kizsigerelik. Jól keres? Legalább 5 éve nem nőtt a fizetése. A munkatapasztalata óriási, a tudása hatalmas, beszél idegennyelveket, az egyénisége, a humora pedig fergeteges! Egy szuper ember,- mint oly sokan mások is, hasonló cipőben -, aki lassan nem bírja elviselni a környezetét, úgy „füstölög” mint egy gyárkémény és vagy 10 kilót fogyott a stressztől pár hónap alatt. Amióta csak ismerem menni akar, továbblépni. De nem mozdul, nem mer.

Legyetek őszinték, hányan mernétek a biztosat a bizonytalanra cserélni? Hányan és mióta halogatjátok azt a napot, amikor felmondtok, amikor elmentek máshova, amikor valami sajátba kezdtek, amikor belekezdtek valami újba? Tudom, hogy félelmetes, és lássuk be, a munkaerőpiac sem dübörög manapság. De tényleg „csak” ez az oka? A kockázat, a félelem, a bizonytalanság miatt dobjátok ki talán örökre az álmaitokat, vagy zárjátok be őket egy képzeletbeli dobozba és próbáltok megfeledkezni róluk?

Tudjátok miért nincs ez jól így?

Mert így soha nem kaptok választ arra, hogy „mi lett volna ha”.

Mert a nem nekünk szánt életben nem érezzük jól magunkat hosszútávon, nem leszünk igazán boldogak, sem pedig teljesek.

Mert hiába tapossuk ki a lelkünket a munkában, - amit mellesleg nem is szeretünk,- hogy később legyen lehetőségünk – és persze pénzünk – azokkal tölteni az időt, akik fontosak nekünk; közben pedig teljesen felőröl minket, amit csinálunk. Végül pont a szeretteinken vezetjük le a feszültségünket, kiégve, félemberként próbálunk helytállni az otthoni teendőkben: gyereket nevelni, párkapcsolatot ápolni, háztartást vezetni, magunkkal foglalkozni. És legfőképpen sajnos sokszor nem is maradunk egészségesek.

Megéri ez nektek? Megéri ez nekünk? A sok meg nem hozott döntés egy megfelelőbb, jobb életért cserébe?

Nem kell hogy megérje!!!

KI KELL LÉPNÜNK A MEGSZOKOTT ÉLETÜNKBŐL, VAGYIS KI KELL LÉPNÜNK A KOMFORT ZÓNÁNKBÓL!

  • Milyen változásra van szükségem?
  • Milyen lesz, amikor jobban fogok élni? Honnan fogom tudni, hogy elértem? Milyen érzeteket, érzéseket szeretnék akkor tapasztalni?
  • Milyen számomra az „álom munka” az „álom munkahely”?
  • Mi az, amiből biztosan nem engedek a következő munkámban?
  • Mit teszek ma azért, hogy bekövetkezzen a változás és mi az, amivel késleltetem azt?

Ilyen és ehhez hasonló megválaszolt kérdések mentén lehet többek között elindulni a változás felé; akár egyedül, akár egy coach segítségével.

Útra fel! És írjátok meg, még mik jönnek szembe a „KOMFORT ZÓNA VÉGE” tábla után! Köszönöm :-)

 komfort_zona_vege.png

(Az eredeti kép a http://www.desktopwallpaperhd.net tulajdona. A továbbfejlesztett pedig az AKTIVÁTORé)

 

=aktivátor=

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivator.blog.hu/api/trackback/id/tr307477346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.