Az egészséges jövőkép 3 ismérve

Az egészséges jövőkép 3 ismérve

Milyen a jó jövőkép? Ha változtatni akarsz, akkor leginkább ilyen.

2015. október 27.

beepulve.jpg

A változás egyik legfontosabb alapfeltétele, hogy legyen valamilyen elképzelésünk, víziónk arról, merre is akarunk tartani. Sokszor és sokféleképpen körvonalazódhat bennünk, hogy mit szeretnénk elérni, mik a céljaink; de a következő szempontoknak nem árt, ha igyekszünk megfelelni.

  • Első lépés: a vonzó jövőkép megálmodása, megteremtése. Mit is jelent ez? Szükségünk van arra, hogy valami megbízható, pozitív dolog felé mozduljunk el, ha már változásra adtuk a fejünket. Nem szabad megelégednünk a rossztól való „meneküléssel” és a „majd lesz valahogy” gondolatokkal! Lehetőleg hanyagoljuk a negatív gondolatokat és helyettesítsük őket pozitív vágyakkal, valahogy így: „a következő megbízást is biztos vigaszágon fogom csak megkapni” helyett, „annyira jól teljesítek most, hogy minden esélyem meg van, a következő munka megbízás soron kívüli elnyerésére.

 

  • Nekünk kell lépnünk! Vagyis senki más nem tudja megváltoztatni a mi életünket, csak ha mi akarjuk. Ez azért így nem száz százalékban igaz, mert bizonyos pozitív változások egy másik személy hatására is végbe mehetnek; de mi ugyebár a nagybetűs változásra fókuszálunk, és nem várjuk a sült galambot! Tehát attól, mert elképzeljünk magunkat valamilyen számunkra kedvező élethelyzetben, még nem lesz a miénk. Csak ha ténylegesen teszünk is érte. Ehhez pedig meg kell emeljük a kis hátsónkat és ki kell lépnünk a komfort zónánkból. (A komfort zóna elhagyását e cikk elolvasásával is el lehet kezdeni! ;-) )

 

  • Vezessen valahova, segítsen valamiben! A jövőkép megalkotása, létezése nem azt jelenti, hogy azonnal megtörténik velünk a csoda, és egyszerre elszáll minden addigi félelmünk, vagy problémánk. Nem, a jövőkép annyira legyen jó, hogy mozgasson meg bennünk valamit és lehetőleg minket is. Motiváljon és vigyen rá a változáshoz szükséges első lépések megtételére. Már az is óriási segítség, ha kimozdít minket az addigi beszűkült állapotunkból és új szemmel vizsgálhatjuk magunkat és a minket körülvevő dolgokat.

 

Ha ezeket betartjuk, nagy gond már nem lehet: előbb vagy utóbb szépen beérik majd a jövőnkbe vetett munkánk gyümölcse, csak bírjuk türelemmel és kitartással végigcsinálni!

(Fotó: http://community-sitcom.wikia.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivator.blog.hu/api/trackback/id/tr698027022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.