Ettől működik jól egy párkapcsolat

Ettől működik jól egy párkapcsolat

Írta: aktivátor
2015. november 10.

couple-915982_1920.jpg

Ha belekattintottál ebbe a cikkbe, biztosan oka van. Lehet, hogy a több századik irományt olvasod a témában, és persze az is lehet, hogy csak az érdekel, mit lehet még ebből kihozni. Ha azonban valóban egyike vagy azoknak, akik a sok tájékozódás ellenére sem tudják, mit rontanak el újra és újra, talán jó helyen jársz!

Rövid leszek és tömör. Bármilyen egyszerűen is hangzik, tapasztalatom szerint a legtöbb zátonyra futott, vagy jelenleg csak tartaléklángon működő kapcsolat legnagyobb hibája, nem más, mint a megfelelő kölcsönös kommunikáció hiánya.

Kommunikáció nélkül ugyanis megette a fene az egészet! Mit ér az élet, ha az élményeket, eseményeket, problémákat, feladatokat, megoldásokat nem közösen éljük meg azzal, akit szeretünk? Mi van annál rosszabb, ha valamit, ami a lelkünket nyomja, csak azért tartjuk magunkban, mert a társunkkal nem tudjuk, nem akarjuk, vagy félünk megosztani?

Ha ez a helyzet, feltétlenül el kell rajta gondolkodnunk, mi az oka annak, hogy magunkban őrlődünk bizonyos dolgokon!

Talán félünk, tartunk a reakciótól, kudarc élménytől, szégyenérzettől? Rengeteg válasz lehetséges. Találd meg a saját válaszaidat!

Ha úgy érzed, a pároddal nem oszthatsz meg mindent, valamit rejtegetned, takargatnod, szégyellned kell előtte; ott egész biztos, hogy valami nincs rendben.

Valószínűleg nem kapsz valódi törődést, nincs tényleges, mély kötődése hozzád, felületes még az ismertségetek, vagy esetleg ő nem gondolja (még) annyira komolynak a kapcsolatotokat, hogy természetességgel kitárulkozzon előtted.

Ha meg van a közös hang és amúgy jól kijöttök egymással, érdemes ezekről a dolgokról kicsit elbeszélgetnetek. Hamar kiderülhetnek félreértések, hiányolt dolgok, ha így tesztek.

Fontos, hogy soha ne követelődzőn és egymásnak esve kezdjetek el beszélgetni, mert azzal csak újabb sérelmeket generálhattok egymásnak!

A kölcsönös kommunikáció a bizalom egyik alapköve. Kettőtöknek kell, közösen lefektetni. És persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy amint egy tartós kapcsolat, ez sem csak ideig-óráig érvényes: jó esetben akár örökre szól!

Szóval, tessék mindent megbeszélni, kibeszélni, átbeszélni; abból nagy baj nem lehet, csak aminek amúgy is lennie kell!

 

(Fotó: Pixabay.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivator.blog.hu/api/trackback/id/tr718068564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.